602 930 222

Věděli jste? #6 – Arganový olej

Arganový olej a jeho využití

Účinky arganového oleje jsou fascinující. Arganový olej je “všelék” o kterém je dobré znát co nejvíce informací.

Arganový olej je extrahován z plodů argánie trnité (Argania spinosa). Tento strom se nachází pouze v Maroku. Hojně se využívá v kosmetice a v potravinářství.

Výroba

Nejdříve se semena praží, melou se mezi kameny. Dále se přidá voda a arganový olej se oddělí v horní vrstvě.

Vůně

Má silné ovocně-karamelové aroma. Skladováním se jeho vůně mění na vůni plísňového sýru.

Arganový olej a jeho využití

  • Výživný
  • Oříšková chuť
  • Snižuje hladinu cholesterolu
  • Snižuje krevní tlak
  • Pomáhá při nachlazení
  • Zmírňuje záněty
  • Silný antioxidant

 

Kosmetika

  • Pomáhá při léčbě kožních onemocnění
  • Ekzém
  • Lupénka
  • Hojí jizvy
  • Zlepšuje stav pokožky a vlasů
  • Hydratuje pokožku
  • Zpomaluje proces stárnutí
  • Zabraňuje tvorbě vrásek
  • Zmírňuje svědivost vlasové pokožky
  • Bojovník proti akné
  • Zvlhčení rtů

Použití a aplikace

  • Obličej – jako sérum (použijte před nanesením denního nebo nočního krému)
  • Tělo – pro vyživení pokožky
  • Ruce a nehty – posílení a ochrana
  • Vlasy – maska nebo vyživující olej

Arganový olej, kosmetika, zdravi a krasa

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


© 2017 VRO s.r.o. Všechna práva vyhrazena. © Design & webhosting COLOR Studio